ابزارهای مورد نیاز برای پخت کیک
پخت کیک در خانه، یکی از بهترین تجربههای آشپزی است. پختن انواع کیک، مهارت میخواهد. اما اگر مهارت زیادی در پخت کیک نداشته باشید، باز هم میتوانید خودتان در منزل، کیک سادهای درست کنید. اگرچه برای پختن کیک خانگی ساده، به ابزارهای پیچیدهای نیاز ندارید، یکسری وسایل هستند که باید آنها را حتما داشته باشید.
فر
بسیاری از کیکها را میتوان بدون استفاده از فر تهیه کرد. اما اگر میخواهید کیکتان در دمای منظم و یکنواختی درست شود، پس وجود فر ضروری میشود. فر را میتوانید روی حرارت و زمان مورد نظرتان تنظیم کنید و بدون دردسر کیک خوشمزهتان را در آن بپزید.
انواع فرها از برندهای مختلف مانند اسمگ، بوش، سینجر، آروما و آریستون در بازار ایران وجود دارد.
یکی از بهترین برندهای فر، زانوسی (Zanussi) آلمان است که طرفداران بسیاری به خود جلب کرده است.
انواع مدلهای فر زانوسی، مانند ZOA35502XD، در بازار ایران وجود دارد که مشتریان خود را راضی نگهداشتهاند. این مدل فر زانوسی توکار بسیار شیک و ساخته شده از استیل ضد زنگ است. درون آن یک فن تمام الکتریک تعبیه شده است. حرارت درون این فر بهطور یکنواخت توزیع میشود.
ظرفیت آن ۷۴ لیتر است و برای درست کردن کیک برای خانوادههای کم جمعیت تا پرجمعیت عالی است. تمیز کردن این فر بسیار راحت است و قاب شیشهای آن را میتوان درآورد و پس از تمیز کردن، سر جای خود گذاشت.
این فر از خریداران خود توانسته از ۱۰ امتیاز، ۸,۶ امتیاز کسب کند.
کاسه و قالبهای کیک
کاسهها وقالبهای کیکپزی در شکل، اندازه و جنسهای مختلفی، پلاستیکی، شیشهای، سیلیکونی و استیلی، در بازار وجود دارد که با توجه به نیازتان میتوانید یکی از آنها را تهیه کنید. ظروف سیلیکونی که رنگهای تیرهای دارند، معمولا حرارت را به خود جذب میکنند و باعث تیرگی کنارههای کیک میشوند.
کاسههای استیلی سبک و مقاوماند و به همین دلیل بهترین گزینه برای پخت کیک هستند. از هر ظرفی که استفاده میکنید باید به اندازه مواد کیک و مقدار و زمان حرارت توجه کنید تا کیکتان بهخوبی آماده شود.
قفسه خنککننده کیک
قفسه خنککننده کیک، یکی از وسایل ضروری کیک است که اجازه میدهد، هوا در اطراف کیک به خوبی جریان داشته باشد و از نمناک شدن کیک هنگام فرآیند خنکسازی پیشگیری کند. در واقع وقتی کیک پخت باید آن را برای خنک شدن روی این قفسهها و بیرون از فر بگذارید.
هنگام خرید قفسه خنککننده توجه داشته باشید که از جنس فلز محکم بوده و زیر آن، به اندازه کافی فضا برای جابهجایی هوا داشته باشد. همچنین بررسی کنید که آیا این قفسه خنککننده را میتوانید در مواقع لزوم بهراحتی تمیز کنید یا خیر. قفسههایی را که بهراحتی نمیتوان تمیز کرد، پس از مدتی بسیار کثیف و زشت بهنظر خواهند آمد.
خوشبختانه بیشتر دستگاههای فر به قفسههای خنککننده ریلی مجهز هستند و میتوانید پس از پخت کیک، کیکها را همراه با قفسه از درون فر بیرون بیاورید. اما اگر چنین قفسهای در دسترس نداشتید، انواع متفاوتی از آن در بازار وجود دارد که میتوانید با توجه به نیازتان یکی از آنها را تهیه کنید. قفسههای یک طبقهای معمولا در قیمتهای ۱۰۰ هزار تومان فروخته میشود و چند طبقهای آن گرانتر و تا حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارند.
پیمانه و قاشقهای اندازهگیری
بیشتر افراد هنگام بهکار بردن مواد لازم پخت کیک، از قاشقهای غذاخوری و چایخوری استفاده میکنند. اما با استفاده از قاشقهای اندازهگیری میتوان مقدار دقیق مواد را بهکار برید. گاهیاوقات استفاده کم یا زیاد برخی از مواد کیک، سبب میشود که به طعم دلخواهتان دست پیدا نکنید. بنابراین هنگام اندازهگیری مواد باید بسیار دقت کنید.
همچنین پیمانههای اندازهگیری مختلفی در بازار وجود دارد که میتوانید هنگام اندازهگیری موادی مانند آرد و شکر از آنها استفاده کنید.
کاردک کیکپزی
این کاردکها بسیار نازک و با سطح پهن هستند. از این ابزار میتوان هنگام خرد کردن کره یا صاف کردن خامه روی کیک، استفاده کرد.
قلمموی شیرینیپزی
با استفاده از این قلمموها میتوان روغن، تخممرغ، کره یا سایر مواد را روی کیک و شیرینی پخش کرد.
هنگام انتخاب نوع قلممو باید ابتدا تعیین کنید که آن را برای چه کاری نیاز دارید و با توجه به آن، قلمموی کوچک، متوسط یا پهن را بخرید. در بازار انواع قلمموهای نایلون نرم، تفلون یا سیلیکونی وجود دارد.
قلمموهای نایلونی محکم هستند و البته انعطافپذیری ناچیزی دارند و برای انجام دادن کارهای سنگینتر مناسب هستند و موهای آنها دیرتر کنده میشود. با این قلممو میتوان بیشتر مواد مایع مانند سسها را به راحتی روی تمام سطوح پخش کرد.
قلمموهای تفلونی نسبتا ظریف هستند و میتوانند تا دمای ۵۰۰ درجه فارینهایت (۲۶۰ درجه سلسیوس) را تحمل کنند و برای پخش کردن موادی مانند روغن یا سس عالی هستند.
قلمموهای سیلیکونی از تمام قلمموهای دیگر مقاومتر هستند و در برابر دماهای بالای اجاق گاز و فر دوام میآورند. موهای آن بسیار انعطافپذیر است و دوام بسیار بالایی دارند.
موقع خرید قلممو به دسته آن هم توجه کنید. دسته قلمموها از دو جنس چوبی یا پلاستیک هستند. قلمموهای چوبی را راحت میتوان به دست گرفت و ظاهر شیکی دارند. از طرفی قلمموهای پلاستیکی را راحت میتوان شست و در برابر استفاده طولانی مقاوم هستند و مانند دستههای چوبی، زود خراب نمیشوند.
طول دسته قلمموها هم باید آنقدر بلند باشد که بتوانید هنگام کار با آن، روی کارتان کنترل داشته باشید.
الک
از الک برای تمیز و یکدست کردن آرد و دیگر مواد پودری مانند شکر، استفاده میشود. الکها در اندازههای مختلفی در بازار وجود دارند و برای پخت کیک، یکی از ابزارهای ضروریاند.
الکهای آشپزخانه در شکل و اندازه مختلفی تولید شدهاند. در واقع گاهیاوقات خرید بهترین نوع الک کمی گیجکننده میشود. با اینحال اگر هنگام خرید به چند نکته ساده توجه کنید، میتوانید الک مناسبی بخرید:
جنس الک
الک در دو جنس پلاستیکی و استیل ضدزنگ تولید میشود. الکهای پلاستیکی از نظر قیمت بسیار ارزانتر از استیلی هستند اما در استفاده طولانیمدت، کارآمد نیستند. آنها معمولا نمیتوانند دماهای بالا را تحمل کنند و اگر کنار حرارت قرار گیرند، از خود مواد سمی منتشر کرده و سلامت افراد را به خطر میاندازند. این الکها زود میشکنند و از بین میروند.
از طرفی الکهای استیلی ضدزنگ کمی گرانتر از الکهای پلاستیکی هستند اما از کیفیت بسیار بالاتری برخوردارند. این الکها نه تنها ضدزنگ هستند، بلکه محکم و بادواماند و میتوانند یک عمر برایتان کار کنند. آنها را میتوان به راحتی در ماشین ظرفشویی شست و آب داغ آنها را از بین نمیبرد.
اندازه الک
اندازه الک بسته به نوع کاربرد آن متفاوت است. اگر از الک فقط میخواهید برای صاف کردن مقداری آرد برای کیک استفاده کنید، مجبور نیستید الکهایی بخرید که در اندازهای باشند که درون سینک ظرفشویی جای بگیرند. الکهای به مراتب کوچکتر هم بهکارتان میآید. الکها در بازار، در اندازههای کوچک در حد صاف کردن چای تا اندازههای بزرگ برای قرار گرفتن در سینک ظرفشویی برای صاف کردن خوراکیهایی مانند ماکارونی به فروش میرسند. با توجه به نیازتان میتوانید، اندازه کوچک و بزرگی الکتان را انتخاب کنید.
دسته الک
موقع خرید الک به دسته آن هم دقت کنید. برخی از الکها یک دستهای هستند و برخی دو دسته دارند. برخی از دستهها تاشدنی یا جداشدنی هستند. الکهایی که برای صاف کردن آرد و دیگر مواد خشک مانند شکر بهکار میروند، یک دسته هم داشته باشند، کفایت میکنند و فرقی هم نمیکند که حتما چوبی باشند یا فلزی. اما الکهای مورد استفاده برای صاف کردن مواد داغ، بهتر است دو دسته داشته باشند و در عین حال چوبی باشند تا دستهها داغ نشده و به شما صدمه نزنند.
وردنه
یکی دیگر از ابزارهای مورد نیاز، وردنه است. وردنه در اندازههای کوچک و بزرگ وجود دارد و برای پخت انواع کیک و شیرینی بهکار برده میشود. در ضمن وردنههای طرحدار هم در بازار هست که میتوانید کیک یا شیرینیتان را طرحدار درست کنید.
ترازو
ترازو به شما کمک میکند تا مواد مورد نیاز کیک را به درستی اندازهگیری کنید. ترازوهای مختلفی از جمله دیجیتالی یا آنالوگ در بازار وجود دارد که میتوانند در این خصوص به شما کمک کنند. البته با ترازوهای دیجیتالی میتوانید وزن در حد ۱ تا ۲ گرم را هم اندازهگیری کنید.
ترازوهای دیجیتال و عقربهای (آنالوگ) متنوعی در بازار وجود دارد که میتوانید مطلوبترین آنها را بخرید.
قیف خامهزنی
برای تزئين روی کیک با رنگهای مختلف غذا یا خامه میتوان از قیف خامهزنی استفاده کرد. میتوانید قیفهای خامه زنی از بازار در انواع متفاوت خریداری کنید یا خودتان یک نمونه از این قیفها را با استفاده از کاغذ یا مشمعهای فریزر درست کنید.
امیدواریم با تهیه لوازم پخت کیک و کمی ذوق بتوانید برای عصرانه کیک خوشطعمی آماده کنید. خوشحال میشویم تجربههای خوبتان را با ما در میان بگذارید.